En personlig guide till Stockholm hjälper era anställda till en bra start

Ankomst

Vi ger era medarbetare en bra start på sin vistelse genom att lösa alla praktiska hinder redan från ankomsten. Vi förstår de utmaningar som väntar i ett nytt land innan allt är på plats och vi är väl förberedda för att hjälpa till – allt från att ge förutsättningarna för att skapa ett nytt hem till att förstå de kulturella skillnaderna.

Lära sig hitta

Vi introducerar den nya hemstaden för era anställda och kan råda om vilka områden som bäst passar deras behov och budget. Vårt mål är att ge en inblick till hur vardagen fungerar och vad som är värt att tänka på inför valet av permanent bostad. Vi hjälper även till med att lära sig hitta efter inflyttning. Allt för att era anställda och deras familjer ska känna sig hemmastadda och att det nya livet i Sverige ska fungera så friktionsfritt som möjligt. Vårt känna-sig-hemma program ger en introduktion till de viktigaste funktionerna i samhället, från sjukvård till kollektivtrafik.

Tillfälligt boende

Vi kan ordna tillfälligt boende för era anställda med sina familjer som är färdigt för inflyttning redan vid ankomst. Det ger en välkommen frist för att hitta ett bättre, mer permanent boende.

Hitta bostad

Vi hjälper era anställda hitta ett nytt hem i Sverige. Oavsett om det gäller att hyra eller köpa sin bostad. Våra tjänster omfattar urval och bokning av bostadsvisningar utifrån era anställdas preferenser, sambesök på visningar, stöd vid hyresförhandling och avtalsskrivning. Tjänsten omfattar även inspektionsrapportering vid inflyttning (dokumentation av bostadens standard och fel) och upprättande av inventarieförteckning (för möblerat boende). Allt för att undvika problem vid utflyttning.

Välja skola

Vi kartlägger och rekommenderar lämpliga skolor för era anställdas barn, utifrån deras individuella förutsättningar och önskemål. I tjänsten som även omfattar förskoleverksamhet ingår att boka visningar och hantering av ansökningshandlingar.

Bli uppkopplad

Vi säkerställer att el, gas, TV, internet, sophämtning, o.s.v. bokas och finns på plats när era anställda flyttar in. Allt för att flytten till det nya hemmet ska gå så bra som möjligt.

Bankkonto

Vi hjälper era anställda med den första kontakten och att öppna konto i en svensk bank för att enklare hantera lön och andra in- och utbetalningar.

Hyresavtal och boende

När era anställda väl hittat sitt nya hem kan vi se till att det praktiska fungerar så att de helt kan fokusera på sina jobb. Vi kan sköta kontakterna med hyresvärden, betalning av fakturor, bokning av hantverkare, och liknande frågor som rör boendet i samband med inflyttning samt omförhandling av hyresavtalet.

Svenskt personnummer

Vi hjälper era anställda och deras familjer med att registrera sig hos Skatteverket och ansöka om svenskt personnummer. Vi rekommenderar även beställning av personliga ID-kort för att underlätta det dagliga livet i Sverige.

Sjukvård

Vi hjälper era anställda och deras familjer med att ordna sjukvårdförsäkring samt att registrera sig för sjukvård i Sverige.

Språk och interkulturell träning

Goda språk och interkulturella kunskaper är ofta nyckeln till en framgångsrik vistelse och karriär i Sverige. Den här typen av träning erbjuder viktig förståelse för hur svenskar tänker, en kunskap som kommer gynna era nyanställda, såväl professionellt som socialt. Vi arrangerar interkulturell träning och språkutbildning för era anställda för att ge dem till en bra start på sitt nya liv i Sverige. Vi kan arrangera kurser i svenska, engelska och andra språk på rätt nivå med en flexibel schemaläggning för att passa era anställdas arbetstider.

Översättingstjänster

Vi erbjuder egen översättningsservice från svenska till engelska och engelska till svenska för ansökningar och annan dokumentation i samband med relocation processen. Vi koordinerar även översättning till andra språk utifrån era anställdas behov och önskemål.

Hushållstjänster

Oavsett om era anställda behöver hjälp med att serva bilen eller ta hand om korrespondens på svenska, kan vi hjälpa till. Vårt mål är att ge era anställda en problemfri första tid i Sverige så att de kan lägga all kraft på det jobb de anställts för.

Krishantering

Att något kan gå fel är en del av livet. För era anställda, som inte talar svenska, blir ett olycksfall i familjen eller en vattenskada i hemmet ännu svårare problem att lösa. Vi kan bistå och hantera det praktiska snabbt och effektivt så att era anställda kan fokusera på jobbet.

Bloggen för Expats

Hur är det att bo i Sverige?

Läs bloggen

Bloggen för HR

Internationell rekrytering eller relocation av personal?

Läs bloggen

Vi gör relocation enklare

Expertråd och praktisk hjälp genom hela relocation-processen

Kontakta oss

Få en gratis offert

Få en gratis offert

Få en gratis offert